Thomas Holberg Blicher

Thomas Holberg Blicher

Lektor

DTU BIOENGINEERING
Institut for Bioteknologi og Biomedicin

Center for Biological Sequence Analysis

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet Bygn. 208

Bygning 208, rum 061

2800 Lyngby

Tlf.
Fax 45 93 15 85
E-mail blicher@cbs.dtu.dk
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Kurser
Loading

Profil

Nøgleord Bioinformatik | Signalpeptider | Proteinstruktur | Homologimodellering (proteiner) | Immunologi | E-læring (web-baseret læring)

Forudsigelse af proteiners egenskaber og funktion

Mine videnskabelige aktiviteter tager udgangspunkt i analyse og forudsigelse af proteiners egenskaber baseret på deres sekvens såvel som struktur. Jeg har en baggrund i biokemi med særlig fokus på proteinkrystallografi og immunologi og er ansat på CBS med tilknytning til NNF Center for Protein Research på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

For tiden arbejder jeg med forbedring af metoder til forudsigelse af signalpeptider i proteiner. Disse essentielle peptider fungerer som sorteringssignaler, der sikrer, at proteiner sendes til de rigtige dele af cellen, en proces der er helt afgørende for at cellen kan fungere. Jeg arbejder også på et projekt, der omhandler udvikling af analytiske værktøjer til at studere naturlige varianter af proteiner. Dette er særligt relevant i forhold til mutationer og arvelige sygdomme samt forståelsen af menneskelig genetisk variation.

Til daglig underviser jeg i proteinstrukturanalyse og –modellering (kursus 27617). Målet med denne undervisning er at give de studerende indsigt i, hvordan proteiner fungerer, samt at vise hvorledes man kan overføre viden om et proteins struktur og funktion til beslægtede proteiner.