Om instituttet

Om Instituttet

DTU Systembiologis faglige profil dækker områderne cellulær, molekylær og strukturel biologi, bioinformatik, industriel bioteknologi, biomedicin og sundhed. Systembiologisk forskning adresserer de samlede egenskaber af et biologisk system og bruger forskellige videnskabelige tilgange. Derfor er meget af arbejdet, der udføres af vores forskergrupper også kendetegnet ved at integrere flere akademiske discipliner.

Grundlæggende biologisk forskning er udgangspunktet for forskningsbaserede aktiviteter på DTU Systembiologi, men vi lægger stor vægt på at omsætte videnskabelige erkendelser til avancerede tekniske anvendelser. Dette præger både vores forskning og vores uddannelser.

Instituttet har ca. 250 medarbejdere fordelt på videnskabelige, tekniske og administrative medarbejdere. Vi driver 24 forskningsgrupper, der sammen tilrettelægger undervisningen og underviser på bacheloruddannelserne Teknisk Biomedicin og Bioteknologi samt kandidatuddannelserne Bioinformatik og systembiologi og Bioteknologi.

Instituttet uddanner desuden mere end 20 ph.d.-kandidater årligt og driver 5 teknologiske platforme (samlinger af videnskabeligt udstyr til analyse og produktion), som også stilles til rådighed for eksterne forskere og forskningsprojekter.

DTU Systembiologi har et erklæret mål om at tiltrække det bedste videnskabelige, tekniske og administrative personale gennem en aktiv rekrutterings- og personalepolitik. Instituttet tilbyder blandt andet mellemlederklub, lektorklub, ph.d.-klub, coaching, samt gruppe- og individudvikling.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.bio.dtu.dk/om-instituttet
29 MAJ 2017